Alle begin is lastig

Oef, waar start ik

Nou daar zit ik dan twee weken nadat ik ‘groots’ aankondigde dat ik ondernemer ben. Ik moet zeggen ik ben al wel een beetje moe. Nee, niet van het avontuur van ondernemerschap, absoluut niet. Vind het nog steeds geweldig leuk en daar ligt nu ook een beetje het probleem. Ik heb te veel ideeën in mijn hoofd. Het lijkt wel alsof mijn hoofd constant aan staat dus mijn nachtrust is niet al te best geweest de laatste weken.

Aangezien ik altijd in loondienst ben geweest is zelf ondernemer best wel even lastig zo in het begin. Waar begin je? Wat moet je allemaal regelen? En hoewel ik het wel allemaal ongeveer weet heb ik teveel aan mijn hoofd om dat te ordenen. Heel eerlijk, soms weet ik gewoon even niet waar ik moet beginnen en met wat. Nu heb ik in de afgelopen 7 jaar geleerd dat ik echt niet alles zelf hoef te kunnen en dat ik ook gewoon hulp mag vragen als ik dat nodig heb. Dat heb ik dan ook gedaan. *geeft schouderklopje*

The Self Made Summit – Business Kickstart cursus

Op 7 maart ging ik naar The Self Made Summit en één van de sprekers daar was Aranka van der Voorden. Zij heeft een aantal bedrijven waaronder Pretty Ambitious en haar workshop sprak mij heel erg aan die dag. Nadat ik haar ook persoonlijk had gesproken, altijd handig zo’n vriendin die haar al kent die je dan even introduceert, besloot ik om haar online Instagram cursus Business Kickstart te gaan volgen. In 7 dagen de eerste zaken die je moet regelen voor je bedrijf op een rijtje zetten en ook gewoon daadwerkelijk doen. Die spreekwoordelijke stok achter de deur.

Zelf nooit bedacht dat je Instagram daar voor zou kunnen gebruiken dus die heb ik gelijk in mijn Braindump pagina opgenomen om te kijken of ik daar in de toekomst wat mee zou kunnen. Hoe dan ook. De cursus bestond uit 7 dagen, die uiteindelijk 9 dagen werden, met elke dag één of meerdere opdrachten. Waaronder het beschrijven van je ideale klant, dus niet een doelgroep maar één klant. Heel handig en leuk om dat te doen. Maar mijn brein was natuurlijk weer veel te vol en er kwam niets op papier en dus heb ik een oude techniek die ik ooit bij Capgemini heb geleerd weer uit de kast getrokken: De Brown Paper Sessie.

Brown Paper Sessie

Bij een brown paper sessie doe je eigenlijk niets anders dan post-its op een bruin papier plakken en je probeert daarna het te ordenen. Het voordeel hier van is, is dat je in steekwoorden moet schrijven, want je schrijft met een stift (belangrijk die stift). Ik ging aan de slag met mijn ideale klant en na een uurtje schrijven en plakken en weer weg halen en verdiepen stonden daar opeens alle termen die bij mijn ideale klant hoorden. Daar hing ze dan “Emma”. Dit helpt mij heel erg om de chaos in mijn hoofd te ordenen en mijn producten en diensten weer beter te formuleren. Wat lever ik nou? Wat ga ik precies doen voor mensen? Voor Emma!

Na dit succes was één van de volgende opdrachten een Business Model Canvas maken. Ik sloeg me even voor mijn hoofd want bij mijn huidige baan heb ik daar een hele dag een workshop over gehad en ik had dus ook zelf kunnen bedenken dat ik dit zou kunnen gebruiken om meer inzicht in mijn bedrijf te krijgen. Maar goed. Het was dus bekent terrein en omdat op de deur in mijn kantoor “Emma” hing heb ik deze sessie maar in de keuken gedaan. Zo fijn dat je dit zo kan doen. Schrijven, Plakken even wegstappen, overzicht zien en bijschaven. Na twee uurtjes was ook deze opdracht klaar. Whohoo, overzicht. Het zat allemaal al in mijn brein maar nu heeft het structuur. I love it!

Doelen

Ik heb ook gemerkt dat ik niet alles tegelijk moet willen, dus ik heb voor mijzelf een paar doelen gesteld voor de maand April. Een aantal zaken die ik gedaan wil hebben voor het einde van de maand.

  • Een mooi nieuw logo. Want laten we eerlijk zijn, het huidige idee is leuk maar dat kan veel beter en professioneler.
  • Website aanpassen naar La Vie de Belle – Professional Organizer. Want nu is het nog in oude stijl van mijn blog.
  • Productoverzicht.

Daarna kijk ik verder wat prioriteit heeft. Alles stapje voor stapje. Ik heb in mijn bulletjournal een Braindump pagina gemaakt en alle ideeën die ik in mijn hoofd heb die niets te maken hebben met de doelen van deze maand heb ik daar opschreven, zodat ik het niet vergeet, maar het heeft nu even geen prio om daar over na te denken of uit te werken, dat komt op een later moment. Ook iets wat ik geleerd heb bij de The Self Made Summit: “Neem de tijd!”

En de tijd nemen dat doe ik zeker, want als ik niet uitkijk dan werk ik straks alleen maar en heb ik nergens meer ontspanning, wat heel erg belangrijk is voor mij. Je moet ook kunnen opladen als je het druk hebt. Naast La Vie de Belle werk ik namelijk ook nog gewoon vier dagen in de week, dus het is allemaal best wel even druk nu. Natuurlijk hoop ik op den duur minder te gaan werken en straks helemaal te stoppen zodat ik alleen nog maar La Vie de Belle heb, maar voor nu is dat geen optie. Iets met een hypotheek en eten op tafel zette en zo.

Ik heb er veel plezier in om bezig te zijn met La Vie de Belle en ik vind het een hele uitdaging om dit allemaal te doen. Ik sta verstelt van mijn eigen capaciteiten en kennis die ik klaarblijkelijk toch al bezit, alleen zo af en toe heb je gewoon even iemand nodig die je helpt om het eruit te halen.

Iemand nog de ultieme tip voor een startende ondernemer?

Tot de volgende keer.

 

La Vie de Belle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: