Ik ben ondernemer

Ja ja, het hoge woord is eruit. Ik ben ondernemer. 

Al heel lang liep ik met het idee, ik wil voor mezelf beginnen. Niet meer afhankelijk zijn van een baas en gewoon lekker mijn eigen ding doen. Een paar jaar geleden dacht ik “ik word taartenbakker maar nee, dat werd het toch niet. Leuke hobby maar te veel stress  om het als bedrijf te doen. Maar het idee bleef in mijn hoofd zitten, maar ik vond maar niets geschikt. Wat wilde ik gaan doen dan?

In 2017 had ik een hele leuke coach die mij onder andere hielp bij dit vraagstuk. Wat wil ik nou met mijn werk. Want hoewel ik een goede baan heb, word ik er echt blij van, nee, niet echt. We bespraken heel veel en het zaadje werd gepland. Met name zijn vraag aan mij: Waar ben je goed in? Wat is iets wat mensen altijd over je zeggen? Tja…dat zijn 2 dingen. Structuur en organiseren. 

Het plantje ging langzaam groeien en ergens in 2018 werd het duidelijk wat ik wilde gaan doen. Professional Organiser, oftewel Opruimcoach. De ideeën vlogen door mijn hoofd en ik heb alles opgeschreven in een mooie notitieschrift en toen bleef het stil. Mijn focus verplaatste zich naar een theatervoorstelling die ik aan het maken was en dus verdween het idee naar de achtergrond.

Maar de theatervoorstelling is geweest en na een maandje rust en niks plannen in mijn agenda borrelde het idee weer naar boven. Professional Organiser. Inmiddels was op Netflix de serie “Tidying up with Marie Kondo” te zien en ik werd daar echt zo blij van dat ik vond dat ik er toch maar weer eens over na moest denken of ik dit moest gaan doen. Want ja… ondernemen, ondernemer zijn. Dat is best wel ff een stap zeg maar.

Ik had me voorgenomen om de maand maart te nemen om er goed over na te denken en dan een besluit te nemen: Ja of nee. Maar mijn besluit werd eigenlijk vrij snel genomen. Ik merkte aan mezelf dat ik er zo veel energie van kreeg als ik er over nadacht en ideeën aan het opschrijven was dat ik eigenlijk voor 90% wel zeker wist dat ik dit moest gaan doen. Maar die 10% bleef knagen. Dat stemmetje: “Moet je dit wel doen?” Ik wist waar dit stemmetje vandaan kwam.

Als jong meisje heb ik van dichtbij meegemaakt wat er kan gebeuren als het mis gaat. De zaak van mijn ouders ging failliet, met tot gevolg dat we alles kwijt raakten. Het huis moest verkocht worden en we verhuisden naar een huurwoning in een andere stad. We gingen van genoeg financiële middelen naar elk dubbeltje omdraaien voordat het werd uitgegeven. Dit alles heeft op mij als tien jarige heel veel indruk gemaakt en eigenlijk altijd een beetje bang gemaakt voor zelfstandige zijn. Dus de stap te maken naar zelfstandig ondernemer is voor mij dus best wel een ding. 

MAAR… Begin maart zat ik op mijn bank met een kopje koffie mijn instagram feed te bekijken en daar kwam een bericht langs van een zelfstandige die ik volg. Iets over een Self Made Summit. Een dag door vrouwen voor vrouwen en met name ambitieuze jonge vrouwen die als zelfstandigen aan de slag wilden. Ik werd enthousiast en nadat ik een vriendin had gevraagd die ook naar deze Summit ging heb ik mij 3 dagen voordat de Summit was mij aangemeld. Deze hele dag heeft voor mij zoveel beren weggenomen, ongelooflijk. Elke spreker kwam namelijk met de ongeveer dezelfde boodschap: Je moet het gewoon doen, wat heb je te verliezen! Wat tijd, en wat investering. Hoe verder de dag vorderde hoe duidelijker het voor mij werd: Ik moet dit gewoon gaan doen!

En zo heb ik de dag na de Summit direct een afspraak gemaakt met het KVK om mij in te schrijven en dat heb ik gisteren gedaan. La Vie de Belle – Professional Organiser is een feit. Officieel start mijn bedrijf 1 april, maar dat is een belastingtechnisch ding. Maar ik ben super trots op mezelf dat ik deze stap heb gezet en ik zie wel waar het schip strand. Lukt het, helemaal top en wie weet kan ik dan ook na verloop van tijd mijn huidige baan opzeggen, want voor nu doe ik het naast mijn werk. Lukt het niet, nou ja dan ben ik tijd en wat investeringsgeld kwijt, maar wel een ervaring rijker. Dus ik heb niets te verliezen. 

Deze website gaat dus ook veranderen. Mijn blog zal gaan over het ondernemen en het starten als ondernemer en uiteraard komt t.z.t. hier ook te staan wat ik precies allemaal wil gaan doen,  maar dat volgt. Dus hou deze website in de gaten, er volgt nog heel veel meer spannends.

 

 

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: